+1

Tuesday, June 21, 2011

my life colours

Harith, Zafirah & Nisah.. my life colours.
Lama aku tak menulis. Last aku post 14 December 2009. At that time Hawa Damia Zafirah (call Damia) baru 2 tahun lebih. Sekarang Dia dah 3 tahun 9 bulan. Gambar ni amik on 26/12/2010. Pakat nak tengok Planetarium Negara macam mana rupa. Time ni Ayg dah sarat pregnant kat Carl Adam Harith (call Carl). lagi beberapa minggu nak bersalin. Rasa nak tulis pasal diaorang ni. Letak title nama last diaorang. Saje letak macam tu sebab tiba2 terfikir nama-nama tu sometimes last month masa tengah drive. Aku pun tak ingat hari apa. Ntah kenapa tetiba nak tulis balik dalam blog aku yang dekat dua tahun tinggal. Seingat aku aku post satu jer pun time tu. Poyo nak tulis blog tapi tak tahu apa nak tulis. Tak tahu apa theme blog aku. Last-last tersadai! I'm trying hard making come back..



Zafirah.
Gambar Damia masa aku start tulis blog time tu. Umur dia dah 2 tahun lebih time ni. Time tu dia kat kampung cuti sekolah Ayg nak lepak kat kampung. Aku layan blues kat rumah sesorang
.

Ni ayat aku yang aku simpan dalam draft blog ni bersama gambar tu dated 14 December 2009, Title "Aku dan Koji-*Lama tak jumpa koji. Sedih bila aku call dia excited but bila nak hang up dia nangis. Aduh! Perasaan baru sebagai bapa. Tak pernah aku berjauhan dengan dia lama-lama macam ni.. Kita akan berjumpa lagi ya koji.. Miss you very much!* (Koji nama pangillan geram aku kat Damia time tu).

Gambar Damia lepas 1 jam lahir taken@ 27 September 2006@ 6:54am. Dia masih terpisah dengan Umi dia sebab dia lahir lewat dan dah buang air besar kat dalam perut. Dia lahir hari Isnin 27 September 2007 @ 5:42am (Imsak time tu). Dia lahir bulan puasa. Lagi 2 minggu nak raya. Sonok sangat time tu! Aku sahur dalam kete tunggu Ayg bersalin time tu. Macam-macam perasaan time tu tak tahu nak citer (cer citer, cer citer hahaha).

Gambar Damia lebih kurang 12 jam lepas lahir. Taken @ 27 September 2006@ 5:12pm.


Gambar Damia raya dengan Umi. Tema merah warna kesukaan aku. Umur baru dua minggu time tu.

Damia masa kenduri Akikah dia. Umur dalam 7 bulan. Picture taken 19 April 2008.




Damia masa birthday yang ke-3. Damia suka baca buku and art.


Gambar Damia sekarang taken 17 june 2011@718am sebelum hantar dia pi tadika. Dia suka sangat nak belajar kat sekolah walaupun umur tak sampai 4 tahun. Petah bercakap, cepat belajar & senang ingat. Ni sebab aku bagi dia makan Salmon Omega sejak dia umur 9 bulan lagi follow nasihat Dr Aziz. Dr Aziz? Orang yang banyak ubah persepsi aku tentang hidup. Aku citer lain segment nanti (tetiba rasa exited nak menulis lagi ;) ).


Harith.
Carl Adam Harith. Nama baru dalam hidup aku & Ayg. Totally different angle of our life. Anak lelaki yang jadikan anak kami sepasang. Syukur Alhamdulillah...

Gambar Carl lepas ngam-ngam sejam lepas dia lahir. Dia lahir 21.1.2011 @ 11:38am @ Taiping General Hospital. Picture taken @ 12:38pm. Macam anak Japanese pun ada. Chinese pun ada.

Gambar Carl 5 jam lepas lahir. Picture taken @ 5:49pm.

Gambar Carl latest. Taken on 18 June 2011 @ 10:10am. Gambar baru lepas mandi. Budak yang selalu excited and senyum kalau nampak aku, Ayg & Kakak dia.

Nisah a.k.a Umi
Tak tahu nak describe macam mana bertuah sangat aku jumpa Ayg. Ayat yang selalu ada dalam minda aku decribe dia.. It's an honour to love and married you sayang! Another word for her *Honey, you brought me to brighter life after you took me out from my “dark ages” and you enlighten me more after you brought me into Amway for a second time! – Love, Abg…

Kenangan terindah... Kami dijabkabulkan pada 17 November 2006 @ Taiping, Perak.

Kenduri rumah Ayg. Orange theme. 18 November 2006 @ 2pm

Potong kek. Bollywood theme. Rock bollywood! ;)


Malam lepas bukak hadiah. 18 November 2006 @ 10:30pm.

Kenduri rumah aku. 19 November 2006 @ 3:30pm. Theme Red Rock!! (di sebabkan rock, gambar senget sikit. Gambar head banging masa post.

That's all for now. I'll be back with more hiSTORY and Vision to move forward!


Cheers!
Rocksmi
Thinking & Moving Forward..

No comments:

Post a Comment